söndag 3 maj 2009

Virtuell nytta av dina verkliga kontakter!


Känner du igen dig? Vi är allt fler som lägger ner allt mer tid på att nätverka. Vi bjuds in till affärsträffar, deltar i seminarier, lyssnar på föreläsningar, går kurser och träffas på olika tillställningar.

Efteråt har alla intressanta människor du pratat med i bästa fall förvandlats till en hög visitkort. Och nu gäller det att försöka komma ihåg vem som var vem. Någon kanske du bokar en lunch med, en annan hör kanske av sig några veckor senare. Och en tredje springer du på igen i ett helt annat sammanhang. Men de flesta är och förblir en liten anonym papperslapp som du förmodligen slänger.

Att träffa nya människor i olika branscher ger dig fantastiska möjligheter att utveckla dig själv och företaget i nya, oväntade riktningar. Min tanke med den här bloggen är att vi som en gång har träffats lättare ska kunna "mingla virtuellt". Det hjälper oss att hålla kontakten med varandra, efterlysa varandras produkter och tjänster och tipsa om andra som behöver hjälp. Samtidigt delar vi med oss av berättelser om alla nya affärer vi har samverkat till. Det skapar energi och synergi - Synenergi. Kul att se dig här - nu kör vi!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker om ditt initiativ Maria, och vill därför passa på att bjuda in dina läsare till vårt frukostseminarium den 19 maj. Vi har två ämnen för dagen: Säljkommunikation på mottagarens villkor och Rätt kompetens skapar resultat och långsiktig lönsamhet - men hur? Här kan du läsa mera och anmäla dig: http://lise.se/HTML/frukost_19_maj_web.html

    SvaraRadera
  2. Hej Lise!

    Kan tyvärr inte vara med på frukosten den här gången men tack för inbjudan. Vi ses!

    SvaraRadera